Ingredienser til vintersuppe med kylling
(4 pers.)
500 g hakket kyllingekød
2 løg
1 spsk. olie
400 g grønkål
450 g kartofler
1,2 l hønsebouillon
1 fed hakket hvidløg
2 spsk. harissa (se køkkenskriveren)
1 tsk. salt
1 knsp. peber
Sådan gør du
Hak løgene og svits dem sammen med kyllingekødet i olien. Skyl kålen godt, rib og hak den. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kom grønkål og kartoffeltern ned til kødet sammen bouillonen. Tilsæt hvidløg, harissa, salt og peber og lad suppen koge under låg i 15 min. Smag suppen til og server med et godt stykke brød.
Køkkenskriveren
Harissa er en tunesisk chilisauce, der bliver lavet på en blanding af forskellige typer chili og peberfrugter. I konsistens minder den lidt om tomatpuré og er særlig god til at give smag til eksempelvis gryderetter. Harissa kan købes færdig i glas i de fleste større supermarkeder og findes typisk ved specialiteterne.
Opskrift: Kristina Marckmann
Prøv også: Gode suppebrød
Varme supper i vinterkulden
Skønne supper




Blomkålssuppe og fennikelsalat med dild og æble
En dejlig varm suppe i vinterkulden
Find opskriften her...










Kartoffel-porresuppe med persillepesto
Lækker, cremet suppe med masser af smag
Find opskriften her...


Græskarsuppe
Du kan fryse de sidste portioner og bage dem under et butterdejslåg til gæstemad
Find opskriften her...






Brunet jordskoksuppe med kylling
Skøn, velsmagende suppe - serveret med godt brød
Find opskriften her...


Gulerodssuppe med krydrede quesadillas
En god, krydret suppe med lækkert, sprødt tilbehør
Find opskriften her...












Asiatisk nuddelsuppe med blomkål og forårsløg
Skøn suppe med grønsager
Find opskriften her...








Rødbedesuppe med honning og krydderurter
Dejlig varm suppe, med en flot farve
Find opskriften her...





