Morgenmad til fruerne
Det skal du bruge til marmelade:
500 g hindbær
300 g sukker
½ vaniljestang
½ usprøjtet citron
1 tsk. geleringsmiddel
Evt. konserveringsmiddel
Sådan laver du marmelade
Bland hindbær og sukker og lad det trække et par timer på køl.
Flæk vaniljestangen og tilsæt den sammen med fintrevet citronskal og -saft.
Varm forsigtigt op og lad syltetøjet koge under låg i 6-7 min.
Rør geleringsmidlet i, tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld syltetøjet på rengjorte glas.
Prøv ogå: Mysli med frugt til morgenmad
Det skal du bruge til boller:
(12 stk.)
50 g smør
3 dl mælk
25 g gær
1 æg
1 tsk. salt
500 g mel
Æg til pensling
Sådan laver du bollerne
Smelt smørret, tilsæt mælken og rør gæren ud i det.
Tilsæt æg og salt og rør melet i lidt ad gangen.
Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning i ca. 90 min.
Slå dejen ned, del den i 12 stykker og form dem til boller.
Lad bollerne efterhæve på en plade med bagepapir i 30 min.
Pensl bollerne med æg og bag dem i ovnen ved 175° i 20 min.
Servér bollerne lune med koldt smør og marmelade.
Prøv også: Hjemmelavet tebirkes