Morgenmad til herrene
Det skal du bruge til havregrød:
(1 pers.)
1 dl havregryn
2 dl mælk
1 knsp. salt
1 tsk. kanel
2 tsk. sukker
2 spsk. æbletern
Sådan laver du havregrød
Kog havregrynene op med mælken under omrøring, til grøden tykner.
Servér grøden drysset med kanelsukker og æbletern.
Det skal du bruge til blødkogte æg og rugbrødsstænger:
(4 pers.)
100 g rugbrød
1 spsk. smør
4 æg
Sådan laver du blødkogte æg og rugbrødsstænger
Skær skorpen af rugbrødet og skær det i 1 cm tykke stænger.
Pensl stængerne med smeltet smør og steg dem sprøde på panden.
Kom æggene i en gryde med ca. 2 cm koldt vand.
Bring vandet i kog og kog æggene ved svag varme under låg i 6 min.
Hæld vandet fra, dæk æggene med koldt vand og lad dem stå i 1 min.
Hæld vandet fra og servér æggene med rugbrødsstængerne.
Læs også: Bøf med spejlæg til morgenmad