Frikadeller med champignon og cremet løgsovs
Nem og lækker opskrift på hjemmelavede frikadeller fyldt med champignon og gulerødder serveret med en cremet løgsovs.
Af
af Kristina Marckmann

30 min
3 personer
Frikadeller med løgsovs
400 g hakket kalv og flæsk
2 tsk. salt
1 æg
1 dl rasp
1 dl mælk
100 g revne gulerødder
1 fed hakket hvidløg
1 spsk. oregano
200 g finthakkede champignoner
1 løg
1 spsk. smør
1½ spsk. mel
3 dl mælk
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Rør det hakkede kød med salt, æg, rasp, mælk, gulerødder, hvidløg, oregano og halvdelen af champignonerne til en lind fars.
- Form farsen til frikadeller og steg dem ved middelhøj varme i 6-7 min. på hver side.
- Hak løget og svits det let i smørret sammen med resten af champignonerne.
- Drys melet over og rør mælken i lidt efter lidt.
- Lad sovsen koge i 5 min. og smag til med salt og peber.
- Server med kogte kartofler og dampede karotter.

Hovedretter
Timianfrikadeller med grøn kartoffelsalat

Hovedretter