Nordisk sommersalat

Dejlig frisk salat med rygeostsauce
Af
af Redaktion
Annonce

1½ dl perlebyg
10 radiser
½ agurk
50 g små, grønne ærter

Rygeostsauce
1 bæger rygeost, 170 g
2-3 spsk. snittet purløg
2-3 spsk. snittet dild
½ tsk. honning
1 tsk. citronsaft
Lidt koldt vand
Salt og peber


TIP

  • Kog evt. en større portion perlebyg og frys den. Brug byggen i andre salater svitset på panden sammen med grønsager eller lunet i mikroovn sammen med lidt olivenolie og salt.
    1½ dl perlebyg vejer 100 g og suger vand, så den vejer 250 g efter kogning.
    Salaten kan også laves med quinoa

Kog perlebyggen 8 min. i 3 dl vand. Rør en smule salt i. Træk gryden fra varmen og lad det stå ½-1 time, til væden er opsuget. Rens og snit radiserne. Skær agurken i skiver. Bland det med ærterne. Rør rygeostsaucen sammen og tilsæt vand, så den bliver mere flydende. Smag til med salt og peber.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen





Find andre lækre salater og tilbehør her...
Græsk salat med skinkespid
Salat med røget markrel hindbær og kartofler
Sigtebrød med kartofler og kommen

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.