Lakserilletter med creme

(8 pers.)500 g laksefilet200 g flødeostReven skal og saft af ½ usprøjtet citron8 skiver røget laks50 g lakserogn eller rød kaviar1 bakke (100 g)
Af
af X

(8 pers.)

500 g laksefilet
200 g flødeost
Reven skal og saft af ½ usprøjtet citron
8 skiver røget laks
50 g lakserogn eller rød kaviar
1 bakke (100 g) blandet salat
8 dildkviste
1 citron i både
Brød (gerne surbrød)

Lage:
2 spsk. citronsaft
2 peberkorn
1 laurbærblad
1 hakket skalotteløg
Stilkene fra dilden

Dressing:
1 tsk. grov sennep
5 spsk. Cremefraiche


Bland lagen med laksefileten og dæk med vand i en gryde. Bring forsigtigt til kogepunktet og sluk. Lad laksen trække heri i 8 min. Tag den op af lagen og afkøl helt. Blend kogt laks med flødeost med citronsaft og skal. Lav laksen til portioner med ske og stil dem evt. på køl, mens resten gøres klar. Anrettes med salat, lakseskiver, lakseæg/kaviar og dressing samt dild og citron. Giv brød til og drik en Chablis fra Frankrig til eller en vin af samme karakter som f.eks. en Macon Blanc Village.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.