Skånsk æggekage

Ovnæggekage, der hæver som en soufflé og er dejlig blød i midten
Af
af Redaktion

(3-4 pers.)

5 spsk. mel
5 dl mælk
5 æg
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
Groftkværnet peber

Tilbehør
200 g røget bacon i ikke alt for tynde skiver
Purløg


Tænd ovnen på 225°. Pisk melet glat med 2 dl af mælken. Tilsæt resten af mælken og pisk æggene i et ad gangen sammen med bagepulver. Krydr med salt og peber.
Steg baconen sprød på en jernstegepande og læg skiverne til afdrypning på papir. Hæld æggeblandingen på samme pande og sæt den i ovnen 25-30 min. på midterrillen ved 200°, til den er hævet og har fået farve. Læg bacon på og drys purløg over. Server med brød og evt. tyttebærsyltetøj.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Æggekage med bønner, tomat og laks
Æggekage
Spansk omelet

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.