Fiske- og skaldyrspostejer

(Ca. 8 pers.)200 g laksefilet200 g lyssejfilet125 g pillede krebsehaler ½ spsk. saltGroftkværnet peber1 æg2 dl iskold fløde1 tsk. reven citronskal1
Af
af Redaktion

(Ca. 8 pers.)

200 g laksefilet
200 g lyssejfilet
125 g pillede krebsehaler
½ spsk. salt
Groftkværnet peber
1 æg
2 dl iskold fløde
1 tsk. reven citronskal
1 spsk. citronsaft
½ dl snittet dild

Pynt:
½ dl sorte sesamfrø

Rognsauce:
2 dl cremefraiche 18%
75 g rogn (stenbider el. ørred)


Kom vand i en bradepande og sæt den i ovnen. Tænd på 150°. Miks fisk og krebsehaler i foodprocessor til en fin fars sammen med saltet. Tilsæt peber og æg. Hæld fløde og citron på i en tynd stråle, mens maskinen kører. Krydr med citron og dild. Fordel farsen i smurte portionsforme. Drys sesamfrø på. Sæt formene i bradepanden ca. 30 min., til farsen er stivnet. Køl postejerne af.
Bland cremefraiche med rogn og smag til med salt og peber. Vend postejerne ud og server med saucen.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen



Flere julelækkerier her...


Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.