Grydestegt kylling med bacon

En grydestegt kylling som vi kender og elsker den - denne bliver stegt med bacon og hvidløg, der giver masser af smag.
Af
af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina Krüger
Klassisk grydestegt kylling

(4 pers.)

Det skal du bruge til grydestegt kylling

25 g smør
2 spsk. olivenolie
1 stor kylling
75 g bacon i tern
12 hele fed hvidløg
2-3 spsk. hvidvin
1 kg kartofler i store tern
6 friske timiankviste
500 g kyllingesky
Tilbehør:
Grøn salat

Prøv også: Grydestegt kylling med agurkesalat

Sådan laver du grydestegt kylling

Brun kyllingen på alle sider.
Kom bacon og hvidløg i gryden og tag kyllingen op.
Kom timian og kartofler i gryden og efter et par min. hvidvinen.
Kom kyllingen tilbage i gryden, hæld skyen ved og læg låg på gryden.
Lad det småkoge i 1 time, til det hele er mørt og saftigt.
Kyllingen kan også stege færdig i ovnen i et ovnfast fad.
Servér kyllingen med grøn salat og brød til at søbe den gode sovs op med.

Prøv også: Grydestegt kylling med ris og grønsagsfyld

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.