Grovbagels med tranebær

En god variation til morgenbrødet
Af
af Redaktion

(12 stk.)

50 g gær
5 dl kærnemælk
1 æg
1 tsk. salt
1 spsk. rørsukker
60 g femkornsblanding
50 g soltørrede tranebær
60 g hvedeklid
600 g hvedemel
2 l vand
½ spsk. sukker
2 spsk. femkornsblanding

Rør gæren ud i mælken og tilsæt æg, salt, sukker, femkornsblanding, tranebær og hvedeklid. Rør dejen sammen, tilsæt melet og saml dejen. Ælt dejen godt igennem et par min. til den er godt fast, og lad den hæve tildækket 20 min. Ælt den igennem endnu engang og del den i 12 stykker. Rul stykkerne til fingertykke pølser og form dem til ringe. Pres sammenføjningerne godt sammen og lad dem hæve endnu 30 min. Kog vandet op med sukker og kog bagelsene heri i 2 min. på hver side. Læg bagelsene på en bageplade, drys med femkornsblanding og bag dem ved 175° i 20 min., til de er gyldne.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find andre opskrifter på brød her...
Havrebrød med malt og honning
Sigtebrød med kartofler og kommen
Boghvedeboller

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.