Hakkebøf med ovnstegt græskar og gedeost

En god gammeldags hakkebøf er bare godt! Den brune sovs og de bløde løg er skiftet ud med sød butternut-squash som bages med porrer og gedeost i ovnen.
Af
af Helle Brønnum Carlsen. Carina Krüger
(2 pers.)

Det skal du bruge til hakkebøf med ovnstegt græskar og gedeost:

½ butternut-squash Olivenolie 5 porrer 25 g smør 5 stilke salvie Salt og peber 75 g frisk gedeost 1 dl piskefløde 50 g hasselnødder 400 g hakket oksekød Prøv også: Hakkebøf med brun sovs og bløde løg

Sådan laver du hakkebøf med ovnstegt græskar og gedeost

Skræl græskarret og skær det i mindre tern. Vend disse med 1 spsk. olie og bag dem i ovnen ved 200° i 35 min., til de er helt møre, men stadig i facon. Rens porrerne og skær dem i ringe. Sautér dem i smeltet smør i 10 min. ved svag varme. Tilsæt hakket salvie, salt og peber. Læg porreblandingen i et lille, smurt ovnfast fad, kom bagte græskarstykker over og top med ost skåret i mindre stykker. Hæld fløde over, drys med nødder og sæt det hele i ovnen ved 190° i 20 min. Form kødet til bøffer og steg dem på en grillpande i lidt olie i ca. 8-10 min. på hver side. Prøv også: Risruller med oksekød

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.