Pizza med kartofler og ost

Nem og lækker pizza med kartoffelskiver og mozzarella, der er krydret med rosmarin og hvidløg
Af
Af: af Helle Brønnum Carlsen
Oval pizza med fyld af tynde kartoffelskiver og herover mozzarella. På toppen kviste af rosmarin
Carina Krüger
Annonce

Ingredienser til pizza med kartofler og ost

Dej:
10 g gær
3 dl koldt vand
2 tsk. salt
2 tsk. olivenolie
Ca. 350 g mel (blanding af durummel og hvedemel)

Fyld:
500 g vaskede kartofler
3 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 kugler mozzarella
5 kviste rosmarin
Salt og peber

Alternativ til pizza med kartofler og ost: Burger med græskarbød

Fremgangsmåde til pizza med kartofler og ost

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og olie. Ælt melet i lidt ad gangen, til du har en blød dej, der slipper skålen. Ælt videre i 5 min. Del dejen i 4 portioner, og lad dem hæve.
Vask kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Pil og hak hvidløgene og sautér dem i olien ved svag varme, til de dufter.
Rul pizzaerne ud, evt. i aflang form, og læg kartoffelskiverne taglagt på bundene. Fordel hvidløgsolien over og drys med salt og peber.
Skær mozzarellaen i skiver og læg dem over kartoflerne sammen med rosmarinkviste. Bag pizzaerne ved 210° i 15-20 min.

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.