Pastissyltede figner

Med en let smag af lakrids passer fignerne perfekt som tilbehør til ost eller sammen med en lækker vaniljeis
Af
af Redaktion

Ingredienser til pastissyltede figner

350 g figner
3 dl vand
300 g rørsukker
1 vaniljestang
1 stjerneanis
½ usprøjtet citron
1½ dl pastis


Fremgangsmåde til pastissyltede figner

Skyl fignerne, skær dem i kvarte og kom dem i et rengjort, skoldet glas. Kog vandet op med sukker, den flækkede vaniljestang, anis og saft og skal fra citronen og kog, til sukkeret er opløst. Tag sukkerlagen af varmen og tilsæt pastissen. Hæld sukkerlagen over fignerne, luk til og lad dem trække mørkt og koldt i mindst 1 uge.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Hybenkompot
Råsyltede kirsebær


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.