Spinat-kartoffel-tærte med marineret laks

Laks, kartofler, spinat og tærte må da være den perfekte kombination. Nyd aftensmåltiden med sprød salat til.
Af
Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger.

Ingredienser til spinat-kartoffel-tærte:

(4 pers.)

Tærtebund:
125 g hvedemel
75 g grahamsmel
½ tsk. salt
100 g smør
3 spsk. koldt vand ca.

Fyld:
150 g frisk spinat
300 g kogte aspargeskartofler
6 dampede forårs-løg el. asparges
3 æg
2 dl cremefraiche 18 %
25 g revet parmesan
Salt og peber

Prøv også: Lakse-spinattærte med porrer

Marineret laks:
250 g bagt fersk 
laksefilet
1 usprøjtet limefrugt
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
1 potte brøndkarse

Se også: Quesadillas med laks og ost

Fremgangsmåde:

Tærtebund:
Bland hvedemel, grahamsmel og salt.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr i melblandingen.
Tilsæt vand og ælt dejen hurtigt sammen.
Rul dejen ud og kom den i et stort, smurt tærtefad. Tryk dejen ud i formen og skær kanten til.
Prik bunden med en gaffel og stil tærtefadet i køleskabet i 30 min.
Bag bunden ved 190° i ca. 15 min. og tag den ud.
Skyl spinaten og kog den under omrøring, til den falder sammen.
Kom den i en sigte, lad den køle lidt af og hak eller blend den fint.
Skær forårsløg eller asparges i små stykker og skær kartoflerne i tern.
Pisk æg og cremefraiche sammen med parmesan og spinat.
Vend kartofler, spinat og grøntsager i æggemassen og krydr med salt og peber.
Hæld fyldet i den forbagte tærte og bag den ca. 30 min. ved 190°, til æggemassen er fast.

Prøv også: Skinkestang med spinat

Marineret laks:
Riv limeskallen fint og pres saften af den.
Rør olie og limeskal og -saft sammen.
Pluk laksen i mindre stykker og vend 
den med marinaden.
Smag til med salt og peber.
Anret tærten med laks og drys med brøndkarse.
Servér evt. med lidt sprød salat.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.