Kakaoroulade med citroncreme og spiselige blomster
Denne skønne kakaoroulade med citroncreme har en dejlig frisk smag. Rouladen er endda festlig, da den pyntes med spiselige blomster.
Af
Af: Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger.

Kakaoroulade med citroncreme og spiselige blomster
Annonce
45 min
10 stk
Rouladebund
3 æg
175 g sukker
50 g kartoffelmel
2 spsk. kakao
1½ tsk. bagepulver
1 spsk. hvedemel
2 spsk. sukker
15 g spiselige blomster
Citroncreme
4 æggeblommer
100 g sukker
1 spsk. revet, usprøjtet citronskal
¾ dl citronsaft
75 g smør
100 g mascarpone
Fremgangsmåde
OBS: Citroncremen skal stå på køl natten over.
- Pisk æggeblommer, sukker, citronskal og -saft sammen i en gryde og varm langsomt op under konstant omrøring.
- Lad blandingen småkoge i 20 min. under omrøring, til den tykner, og tag den af varmen.
- Skær smørret i mindre tern, rør dem i én ad gangen og stil cremen på køl natten over.
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
- Rør kartoffelmel, kakao, bagepulver og mel i.
- Fordel dejen jævnt i en bradepande på 30 x 40 cm beklædt med smurt bagepapir og bag bunden ved 200° varmluft i 7 min.
- Drys den varme kagebund med sukker, vend den staks over på et nyt stykke bagepapir.
- Læg et fugtigt klæde over og lad den afkøle.
- Pisk mascarponen og vend forsigtigt citroncremen i.
- Smør cremen på rouladebunden, rul den sammen og pynt med blomster.

Dessert & Kage
Frisk citronroulade med citroncreme og sød marengs

Dessert & Kage
Roulade med hjemmelavet hindbær-rabarbermousse
Annonce








