Laks med feta-spinat-pakker

Til den travle hverdag er det rart med noget nem aftensmad. Denne ret med laks, spinat og feta er nem at lave, og smager rigtig godt. 
Af
Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
45 min
4
Laks:
4 ferske laksefileter
Olivenolie til fadet
1 usprøjtet citron
Salt og peber
Kogte kartofler
Feta-spinat-pakker:
300 g fillodej
Olivenolie til pensling
500 g spinat fra frost
100 g hvidkål
150 g feta

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200° varmluft.

Læg laksefileterne i et smurt ovnfast fad. Dryp citronsaft over, og krydr med revet citronskal, salt og peber.

Bag laksen i ovnen i 15-20 minutter, til kødet har skiftet farve, og lamellerne falder let fra hinanden.

Feta-spinat-pakker:

Smør halvdelen af fillodejen med lidt olie, og læg den anden halvdel ovenpå.

Skær dejen ud i 4 lige store firkanter.

Optø spinaten, og kram den godt fri for væde.

Fordel spinat, fine strimler af hvidkål og fetaost i tern på midten af de 4 stykker dej. Fold hjørnerne ind, og sno dem let, så pakken lukkes.

Læg feta-spinat-pakkerne på en bageplade med bagepapir, pensl med olie, og bag dem gyldne i 10 minutter ved 200° varmluft.

Servér den bagte laks med kogte kartofler og feta-spinat-pakker.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.