Butterchicken med blomkål
En lækker portion butterchicken er noget, de fleste vil værdsætte. Servér retten med enten naanbrød eller kogte ris alt efter dine præferencer for en fuldendt oplevelse.
Af
Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.

1 t
4 personer
Butterchicken med blomkål:
300 g kyllingebrystfilet
3 fed hvidløg
1 frisk rød chili
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
2 tsk. garam masala
4 spsk. yoghurt naturel 0,5 %
2 løg
Olivenolie til stegning
½ blomkål
50 g smør
2 spsk. koncentreret tomatpuré
5 dl hønsebouillon
1 dl madlavningsfløde 18 %
75 g cashewnødder
Salt og peber
Til servering:
Frisk koriander
Nanbrød eller kogte ris
Fremgangsmåde:
- Klip eller skær kyllingefilet ud i grove tern.
- Skær hvidløg og chili i mindre stykker, og stød dem i en morter sammen med spidskommen, koriander og garam masala.
- Rør krydderiblandingen med yoghurt, og vend det med kyllingestykkerne. Lad det marinere i en frysepose eller en tildækket skål i køleskabet i mindst 20 minutter, men gerne et par timer eller natten over.
- Sautér finthakkede løg klare i en stor gryde i olie.
- Læg blomkålsbuketter samt kyllingestykkerne og den marinade, som hænger ved, i gryden. Brun kyllingen på alle sider.
- Rør smør og tomatpuré i gryden, og lad det simre under låg i 15 minutter.
- Hæld bouillon og madlavningsfløde over, og kog retten igennem i ca. 10 minutter.
- Rør cashewnødder i, smag til med salt, peber og de øvrige krydderier, og servér med frisk koriander på toppen og nanbrød eller ris.

Hovedretter