Kardemommekage
Når sukkertrangen melder sig, er det skønt med hjemmelavede godter, der ikke tager lang tid at bage. Med opskriften her, går der ikke længe, før kagebordet er klar.
Af
Af Linn Grubbström Foto: Peter Kam

1 t og 5 min
8 personer
Kardemommekage:
125 g smør
2 æg
170 g sukker
2,2 dl mælk
360 g hvedemel
2 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. vaniljepulver
1 spsk. bagepulver
½ dl hasselnøddekerner
½ dl mandler
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175°.
- Smelt smørret i en gryde. Rør rundt, indtil smørret begynder at bruse op og dufte af karamel.
- Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker i en skål.
- Tilsæt smeltet smør, mælk, mel, kardemomme, vaniljepulver og bagepulver, og vend dejen sammen.
- Hæld dejen i en springform med bagepapir, ca. 25 cm i diameter.
- Hak nødder og mandler groft.
- Bag kagen nederst i ovnen i 5 minutter.
- Tag kagen ud, og drys nødder og mandler på toppen.
- Bag kagen nederst i ovnen i yderligere 45 minutter.
- Lad kagen køle af på en bagerist.

Hjemmebag