Opskrifter
Svampet og smagfuldt bananbrød med kardemomme
Fredag, 28. april 2023Opdateret 13. juniAf Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft.
Lav et lækkert bananbrød med skøn smag af kardemomme. Bananbrødet er svampet, og det smager helt vidunderligt!

1 t og 10 min
1 stk
Bananbrød
250 g brun farin
100 g blødt smør
3 æg
2 meget modne bananer
300 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
½ tsk. stødt kardemomme
250 g græsk yoghurt 2 %
1 usprøjtet citron
1 lille banan (til pynt)
1 sandkageform, 2 l
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 150°.
- Rør brun farin og smør sammen med en elpisker i en skål.
- Pisk æggene i – ét ad gangen – og rør dejen godt igennem i mindst 1 minut pr. æg.
- Skræl og mos bananerne, og rør bananmosen i dejen.
- Sigt mel, bagepulver, natron og kardemomme i dejen, rør dejen sammen, og vend til sidst yoghurt og fintrevet citronskal i.
- Fordel dejen i en bageform beklædt med bagepapir.
- Skræl og flæk den sidste banan på langs, og læg den oven på dejen med skærefladen opad.
- Bag kagen i ovnen i ca. 1 time.

Dessert & Kage
Banan-chokoladekage uden tilsat sukker

Dessert & Kage
Bradepandekage med kardemomme og vaniljesmørcreme