Bananboller med skyr og chokolade
Disse bananboller med skyr og chokolade er perfekte til en hurtig morgenmad eller som en lækker snack i løbet af dagen. Med deres saftige konsistens og delikate smag vil de helt sikkert glæde dine smagsløg!
 Af 
Af Linn Grubbström og Camilla Biesbjerg Foto: Peter Kam

Foto: Peter Kam.
Annonce
8 t og 40 min
Bananboller med skyr og chokolade: 
2 modne bananer
15 g gær
2½ dl lunkent vand
1 spsk. flydende honning
175 g skyr
150 g havregryn
350 g hvedemel
1½ tsk. salt
100 g mørk chokolade
1 æg til pensling
Fremgangsmåde:
- Mos bananerne med en gaffel.
 - Smuldr gæren i en røreskål. Tilsæt vand, og rør rundt, til gæren er opløst.
 - Tilsæt honning, bananmos, skyr og havregryn, og rør det sammen.
 - Tilsæt hvedemel og salt, og rør, til dejen er ensartet. Dejen skal ikke æltes, men blot røres sammen.
 - Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
 - Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve på køl i mindst 8 timer.
 - Tænd ovnen på 225°. Tag dejen ud af køleskabet.
 - Afsæt dejen med 2 spiseskeer i 10-12 rustikke boller på en bageplade beklædt med bagepapir.
 - Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 15-18 minutter, til de er gyldne.
 - Afkøl dem let på en rist, og servér dem lune, evt. med koldt smør.
 

Hjemmebag
Bananpandekager
Annonce








