Tortilla med stegt laks, majs og salsa

Prøv denne lækre opskrift på tortilla med stegt laks, majs og salsa, som er perfekt til en nem og sund middag.
Af
Af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Tortilla med stegt laks, majs og salsa
20 min
2 personer
Stegt laks:
2 ferske laksefileter
1 tsk. røget paprika
½ tsk. stødt spidskommen
1 knsp. salt
1 knsp. cayennepeber
½ limefrugt
Lidt olivenolie til stegning
Tilbehør:
2 majskolber
1 skoleagurk
2 tomater
1 frisk rød chili
Salt
Cayennepeber
Til servering:
2 majstortillaer
2 håndfulde frisésalater (eller anden sprød salat)
1 limefrugt

Fremgangsmåde:

Stegt laks:

  1. Tag laksefileterne ud af køleskabet.
  2. Bland paprika, spidskommen, salt og cayennepeber i en skål.
  3. Krydr laksefileterne med krydderiblandingen, og dryp med lidt friskpresset limesaft (gem noget til salsaen).
  4. Steg laksefileterne i olie på en pande i 4 minutter på hver side.

Tilbehør:

  1. Kog majskolberne i en gryde med letsaltet vand i ca. 6 minutter.
  2. Dryp majskolberne af, og skær kernerne af med en stor kniv.
  3. Tag lidt majs fra til salsaen, og gem resten til servering.
  4. Skær agurken i tern.
  5. Skær tomaterne i halve, og fjern kernerne.
  6. Skær tomatkødet i små tern, og bland dem med agurketern, finthakket chili og lidt majs.
  7. Smag salsaen til med limesaft, salt og cayennepeber.

Servering:

  1. Lun majstortillaerne, og læg dem i en skål. Fyld dem med salat, laks, majs og salsa, og servér med limebåde til.

TIP

Servér evt. græsk yoghurt eller cremefraiche til dine tortillaer.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.