Kartoffelpizza med grønkål

Kartoffelpizza med grønkål er en frisk og sprød variant, hvor tynde kartoffelskiver møder knasende grønkål på en bund af sprødt pizzadej.
Af
Af Linn Grubbstöm Foto: Martin Tanggaard
Kartoffelpizza med grønkål
20 min
1 stk
Kartoffelpizza med grønkål:
1 pakke pizzadej
1½ dl cremefraiche 18 %
1 frisk mozzarella-kugle
5 kartofler
2 spsk. olivenolie
2 blade frisk grønkål
2 stilke frisk rosmarin
30 g pinjekerner
Salt og peber
½ granatæble

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 220°.
  2. Rul pizzadejen ud.
  3. Smør pizzabunden med cremefraiche, og fordel mozzarella på den.
  4. Skær kartoflerne i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og skyl dem i en sigte.
  5. Vend kartoflerne i 1 spsk. olie, og fordel dem på toppen af pizzaen.
  6. Fjern stilken på grønkålen, og skær bladene i 2 x 2 cm store stykker.
  7. Hæld olie over grønkålen, og massér olien ind med hænderne.
  8. Fordel grønkålen på toppen af pizzaen.
  9. Hak rosmarin groft, og drys rosmarin, pinjekerner, salt og peber på toppen af pizzaen.
  10. Bag pizzaen i ca. 12 minutter, eller til toppingen er blevet gylden.
  11. Pil granatæblekernerne, og fordel dem over pizzaen.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.