Kammuslinger med blomkål og chorizo

En elegant ret, hvor sødmefulde kammuslinger møder cremet blomkål og krydret chorizo – perfekt til en aften med lidt ekstra forkælelse.
Af
Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Kammuslinger med blomkål og chorizo
30 min
4 personer
Kammuslinger med blomkål og chorizo:
½ blomkål
1 spsk. piskefløde
Salt
150 g frisk chorizo
4 store kammuslinger (eller 8 små)
2 spsk. smagsneutral olie (til stegning)
Til servering:
20 g afskallede hasselnøddekerner
Peber
Rød skovsyre

Fremgangsmåde:

Kammuslinger med blomkål og chorizo:

  1. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter.
  2. Kog dem i en gryde med vand i ca. 8 minutter, til de er meget møre.
  3. Afdryp, tilsæt fløde, og blend til en glat creme. Smag til med salt.
  4. Klem chorizofarsen ud af pølseskindet, og steg det på en tør pande, til det afgiver fedt og tager farve. Sæt det til side.
  5. Steg kammuslingerne i olie på en pande i 50-60 sekunder på hver side, og krydr med salt.

Servering:

  1. Hak hasselnødderne groft.
  2. Anret kammuslingerne oven på blomkålscremen, og fordél stegt chorizo oven på.
  3. Top med friskkværnet peber, hasselnødder og skovsyre.
  4. Servér straks.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.