Opskrifter

Thaibowl med asiatiske kødboller

Søndag, 4. maj 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
En farverig thaibowl med sprøde grøntsager og smagfulde asiatiske kødboller – perfekt til både hverdag og weekend.
40 min
4 personer
Thaibowl med asiatiske kødboller:
400 g hakket svinekød
1 tsk. salt
4 forårsløg
1 frisk rød chili
1 æg
1 dl kokosmælk
2 spsk. rasp
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
1 dl teriyakisauce
Chiliyoghurt:
2 dl yoghurt naturel 1,5 %
1½ spsk. chilisauce
Salt
Tilbehør:
4 dl ris (f.eks. jasminris)
¼ rød spidskål
2 avocadoer
½ agurk
200 g edamamebønner
Til servering:
4 spsk. sesamfrø

Fremgangsmåde:

  1. Rør det hakkede kød sejt med salt.
  2. Hak forårsløg og chili fint.
  3. Bland forårsløg, chili, æg, kokosmælk og rasp med kødet, og krydr med salt og peber.
  4. Form farsen til små kødboller, og steg dem gyldne i olie i 5-7 minutter i alt.
  5. Hæld teriyakisauce i en dyb pande, og bring det i kog.
  6. Lad den småkoge i 5 minutter, til den tykner let.
  7. Hæld kødbollerne på panden, og vend dem rundt i saucen.
  8. Skru ned, og lad dem simre videre i saucen i ca. 5 minutter.

Chiliyoghurt:

  1. Rør ingredienserne sammen.

Tilbehør:

Kog risene efter pakkens anvisning. Snit spidskålen fint. Flæk avocadoerne, og skær avocadokødet i skiver. Skær agurken i skiver. Optø edamamebønnerne.

Servering:

  1. Top ris med kødboller og grøntsager, drys med sesamfrø, og servér med chiliyoghurt.