Opskrifter
Thaibowl med asiatiske kødboller
Søndag, 4. maj 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
En farverig thaibowl med sprøde grøntsager og smagfulde asiatiske kødboller – perfekt til både hverdag og weekend.

40 min
4 personer
Thaibowl med asiatiske kødboller:
400 g hakket svinekød
1 tsk. salt
4 forårsløg
1 frisk rød chili
1 æg
1 dl kokosmælk
2 spsk. rasp
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
1 dl teriyakisauce
Chiliyoghurt:
2 dl yoghurt naturel 1,5 %
1½ spsk. chilisauce
Salt
Tilbehør:
4 dl ris (f.eks. jasminris)
¼ rød spidskål
2 avocadoer
½ agurk
200 g edamamebønner
Til servering:
4 spsk. sesamfrø
Fremgangsmåde:
- Rør det hakkede kød sejt med salt.
- Hak forårsløg og chili fint.
- Bland forårsløg, chili, æg, kokosmælk og rasp med kødet, og krydr med salt og peber.
- Form farsen til små kødboller, og steg dem gyldne i olie i 5-7 minutter i alt.
- Hæld teriyakisauce i en dyb pande, og bring det i kog.
- Lad den småkoge i 5 minutter, til den tykner let.
- Hæld kødbollerne på panden, og vend dem rundt i saucen.
- Skru ned, og lad dem simre videre i saucen i ca. 5 minutter.
Chiliyoghurt:
- Rør ingredienserne sammen.

Hovedretter
Thailandsk laks
Tilbehør:
Kog risene efter pakkens anvisning. Snit spidskålen fint. Flæk avocadoerne, og skær avocadokødet i skiver. Skær agurken i skiver. Optø edamamebønnerne.

Hovedretter
Thaiwok med oksekød
Servering:
- Top ris med kødboller og grøntsager, drys med sesamfrø, og servér med chiliyoghurt.