Opskrifter

Burger med hjemmelavet chilibøf og sauce tatare

Søndag, 15. juni 2025Opdateret 4 timer sidenAf Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
En saftig burger med chilibøf giver et krydret twist til en klassisk favorit – perfekt til dig, der elsker lidt ekstra smag og varme.
30 min
4 personer
Chilibøffer
500 g hakket oksekød
1½ spsk. chilisauce (f.eks. sambal oelek)
Salt og peber
1½ spsk. olivenolie til stegning
Til servering
1 hjertesalat
2 tomater
1 rødløg
½ agurk
4 burgerboller
Sauce tartare

Fremgangsmåde

  1. Chilibøffer Rør kødet sammen med chilisauce i en skål.
  2. Form kødet til 4 bøffer, og krydr dem med salt og peber.
  3. Steg bøfferne på en (grill-)pande med olie i 3-4 minutter på hver side.
  4. Servering Skyl og tør salaten, og bræk den i store blade.
  5. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
  6. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
  7. Skyl agurken, og skræl den i lange strimler.
  8. Lun burgerbollerne, og læg dem sammen med salat, chilibøf, sauce tatare, tomat, rødløg og agurkestrimler på toppen.