Opskrifter

Tærte med søde kartofler

Søndag, 11. maj 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
En skøn tærte med søde kartofler – perfekt som let aftensmad eller til frokostbordet.
50 min
4 personer
Tærte med søde kartofler:
1 rulle fersk tærtedej
350 g søde kartofler
2 rødløg
1½ spsk. olivenolie
½ tsk. røget paprika
Salt og peber
65 g frisk babyspinat
3 æg
2 dl cremefraiche 18 %
1 tsk. tørret timian
50 g revet cheddar
Til servering:
Evt. blandet grøn salat

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag den i 10 minutter.
  3. Skær de søde kartofler i mindre tern.
  4. Pil rødløg, og skær dem i både.
  5. Steg søde kartofler og rødløg møre i olie i ca. 5 minutter.
  6. Krydr med paprika, salt og peber.
  7. Tilsæt spinat, og lad den falde sammen.
  8. Pisk æg og cremefraiche sammen, og krydr med timian, salt og peber.
  9. Fordel kartoffelbland­ingen i tærtebunden, hæld æggemassen over, og drys med cheddar.
  10. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til fyldet er fast, og dejen er sprød.
  11. Servér evt. med en blandet grøn salat.