Opskrifter

Groft kernebrød

Tirsdag, 10. juni 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft
Groft kernebrød er et sundt og mættende brød fyldt med fuldkorn og sprøde kerner. Perfekt til både morgenmad og madpakken.
1 t og 15 min
1 stk
Groft kernebrød:
35 g gær
2½ dl lunkent vand
1 tsk. sukker
½ dl solsikkeolie
40 g havregryn
50 g hørfrø
50 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
50 g grahamsmel
300 g hvedemel
1½ tsk. salt
1 spsk. olivenolie
1 aflang brødform, 26 x 13 cm
Pensling og drys:
1 æg
1 spsk. solsikkekerner
1 spsk. græskarkerner
1 spsk. hørfrø

Fremgangsmåde:

  1. Smuldr gæren i vandet i en skål, og rør rundt, til gæren er opløst.
  2. Tilsæt sukker, olie, havregryn, frø, kerner og grahamsmel, og rør rundt.
  3. Lad blandingen hvile i ca. 15 minutter.
  4. Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen i ca. 5 minutter, til dejen er fast og glat.
  5. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i 30 minutter.
  6. Dryp olien ud på bordet, hæld dejen ud derpå, og form det til et aflangt brød.
  7. Læg bagepapir i formen, og læg brødet deri.
  8. Dæk formen til, og lad brødet hæve ved stuetemperatur i 30 minutter.

Pensling og drys:

  1. Tænd ovnen på 210°.
  2. Pensl brød-et med sammenpisket æg, og drys med kerner og frø.
  3. Bag brødet i ovnen i 30 minutter, til det er gyldent.
  4. Lad brødet køle let af i formen.
  5. Vend det derefter ud af formen, og afkøl det helt på en bagerist.