Opskrifter

Kulmule med bønnemos og sauteret spinat

Fredag, 13. juni 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Kulmule med bønnemos og sauteret spinat er en let og smagfuld ret, der forener fiskens fine tekstur med cremet mos og grønne noter. Elegant og nem hverdagsmad.
30 min
4 personer

Fremgangsmåde:

Blomkåls-bønnemos:

  1. Skær kålen i mindre buketter.
  2. Kog dem og mælk i ca. 15 minutter.
  3. Afdryp blomkålen, og gem 2 dl af kogemælken.
  4. Skyl og afdryp de hvide bønner.
  5. Blend blomkål, hvide bønner, smør og lidt af kogemælken til en glat mos.
  6. Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. mere af kogemælken, hvis mosen skal være tyndere.

Kulmulefileterne:

  1. Tjek kulmulefileterne efter for små ben.
  2. Steg dem i smør og olie på en pande med skindsiden nedad ved høj varme i 3-4 minutter, til skindet er gyldent og sprødt.
  3. Vend fileterne, og steg dem i 2-3 minutter.
  4. Krydr med salt og peber

Sauteret spinat:

  1. Lynsteg spinaten i olie på en pande i 1-2 minutter, til den lige akkurat falder sammen.
  2. Krydr med salt.