Boller med snit
Lækre, luftige boller med smuk snitflade og sprød skorpe – perfekte til morgenbordet eller som tilbehør til suppe og salat. Dejen koldhæves natten over for ekstra smag og struktur.
Af
Mai Knauer Foto: Columbus Leth.

2 t og 30 min
12 personer
Boller med snit:
10 g gær
6 dl koldt vand
800 g ølandshvedemel
50 g fuldkornsølandshvedemel
1½ tsk. salt
30 g rismel (til drys)
Fremgangsmåde:
- Rør gær ud i vandet i en røreskål, og tilsæt de 2 slags mel under omrøring.
- Ælt dejen godt sammen på en røremaskine i ca. 15 minutter, og tilsæt salt de sidste 2 minutter.
- Læg dejen i en skål, sæt husholdningsfilm over, og sæt skålen på køl natten over.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, og hak eller skær den ud i 12 boller.
- Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 2 timer.
- Tænd ovnen på 250°.
- Drys lidt rismel over bollerne, og skær et kryds i alle bollerne med en dejsnitter eller et barberblad.
- Sæt straks bollerne i ovnen, og bag dem i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Afkøl på en bagerist.