Sommertærte
En farverig og smagfuld sommertærte med balsamicosødede rødløg, peberfrugt, oliven og feta – perfekt til let aftensmad eller picnic i det grønne.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth.

45 min
4 personer
Sensommertærte:
1 pakke fersk tærtedej
3 rødløg
1½ spsk. olivenolie til stegning
1 tsk. tørret timian
½ dl balsamicoeddike
2 røde peberfrugter
50 g sorte oliven uden sten
100 g feta
2 æg
1 dl cremefraiche 18 %
¾ dl mælk
Salt og peber
1 tærteform, 24 cm i diameter
Til servering:
1 håndfuld bredbladet persille
50 g feta
Fremgangsmåde:
Sommertærte:
- Tænd ovnen på 200°.
- Rul tærtedejen ud, og læg den i tærteformen.
- Pil rødløgene, og skær dem i tynde både.
- Steg dem i olie i ca. 5 minutter, til de er bløde og klare i farven.
- Tilsæt timian og balsamicoeddike, og lad eddiken koge ind, til den næsten er fordampet.
- Tag panden af varmen.
- Skyl peberfrugterne, og skær dem i brede strimler.
- Fordel peberfrugt, balsamicoløg og oliven i tærtebunden, og smuldr fetaosten over.
- Pisk æg, cremefraiche og mælk sammen med et piskeris i en skål, og krydr med salt og peber.
- Hæld æggemassen over grøntsagerne i tærten.
- Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden.
Servering:
- Drys hakket persille og smuldret feta over tærten, og servér straks.