Sommertærte

En farverig og smagfuld sommertærte med balsamicosødede rødløg, peberfrugt, oliven og feta – perfekt til let aftensmad eller picnic i det grønne.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth.
Sommertærte
45 min
4 personer
Sensommertærte:
1 pakke fersk tærtedej
3 rødløg
1½ spsk. olivenolie til stegning
1 tsk. tørret timian
½ dl balsamicoeddike
2 røde peberfrugter
50 g sorte oliven uden sten
100 g feta
2 æg
1 dl cremefraiche 18 %
¾ dl mælk
Salt og peber
1 tærteform, 24 cm i diameter
Til servering:
1 håndfuld bredbladet persille
50 g feta

Fremgangsmåde:

Sommertærte:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Rul tærtedejen ud, og læg den i tærteformen.
  3. Pil rødløgene, og skær dem i tynde både.
  4. Steg dem i olie i ca. 5 minutter, til de er bløde og klare i farven.
  5. Tilsæt timian og balsamicoeddike, og lad eddiken koge ind, til den næsten er fordampet.
  6. Tag panden af varmen.
  7. Skyl peberfrugterne, og skær dem i brede strimler.
  8. Fordel peberfrugt, balsamicoløg og oliven i tærtebunden, og smuldr fetaosten over.
  9. Pisk æg, cremefraiche og mælk sammen med et piskeris i en skål, og krydr med salt og peber.
  10. Hæld æggemassen over grøntsagerne i tærten.
  11. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden.

Servering:

  1. Drys hakket persille og smuldret feta over tærten, og servér straks.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.