Opskrift på sød kartoffel-”fisk” med raita
Forlæng sommerstemningen med denne lækre vegetarret, hvor søde kartofler, frisk dild og en lækker raita med persille forenes i en smagfuld oplevelse.
Af
Pernille Skjødt. Foto: Columbus Leth

Annonce
20 min
4 personer
Kartoffel-"fisk":
500 g søde kartofler
2 æg
50 g hvedemel
100 g pankorasp
2 spsk. smør til stegning
3 spsk. olivenolie til stegning
Salt og peber
Dildkartofler:
700 g kartofler
Salt
1 spsk. smør
1 bundt frisk dild
Raita:
1 agurk
2 tomater
1 rødløg
1 bundt kruspersille
1 frisk rød chili (efter smag)
2 dl græsk yoghurt 10 %
1 tsk. stødt spidskommen
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Dildkartofler:
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
Raita:
- Skær agurk, tomat og rødløg i små tern.
- Hak persillen og chilien fint.
- Rør yoghurt med agurk, tomater, rødløg, persille, chili og spidskommen i en skål.
- Smag raitaen til med salt og peber.

Hovedretter
Kartoffel-porre-tærte med bacon
Sød kartoffel-”fisk”:
- Skræl de søde kartofler, og skær dem i 1 cm tykke skiver på langs.
- Pisk æg sammen i en skål.
- Hæld mel og rasp i hver sin dybe tallerken.
- Vend først de søde kartofler i mel, derefter i æg og til sidst i rasp.
- Steg de panerede søde kartofler i smør og olie på en pande i 2-3 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne.
- Krydr med salt og peber.

Hovedretter
Pastasalat med grønkålspesto
Servering:
- Vend de kogte kartofler med en klat smør, salt og halvdelen af dilden.
- Servér søde kartoffel-”fisk” med dildkartofler, raita og dild.
Annonce