Hummus-salat med granatæblekerner og stegte pitabrødsstykker

Hummus er det arabiske ord for kikærter. Denne salat er inspireret af ingredienserne til to klassikere fra det mellemøstlige køkken: hummus og falafler. 
Af
Dominique Kørvell
Hummus-salat på tallerken
55 min
4 personer
Hummus
1-2 dl ukogte kikærter
½ tsk natron
Salat
½ agurk
200 g tomater
1 salatløg (eller rødløg)
Dressing
1 lille fed hvidløg
3 dl græsk yoghurt (2 % eller 10 %)
1 spsk. tahin
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. flagesalt
1 knsp. cayennepeber
1 citron
Pitabrød
2 pitabrød
Olivenolie
Lidt salt
Topping
1 håndfuld bredbladet persille
½ granatæble

Hummus

  1. Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand natten over.
  2. Hæld vandet fra, skyl kikærterne, og kog dem i friskt vand i ca. 45 minutter. Tilsæt natron, der blødgør kikærterne.
  3. Hak kikærter groft.

Salat

  1. Skær agurk og tomater i tern.
  2. Pil løget, og skær også det i tern.

Dressing

  1. Pil og pres hvidløget.
  2. Rør det sammen med yoghurt, tahin, spidskommen, salt, peber og citronsaft.
  3. Sæt yoghurtblandingen på køl.

Pitabrød

  1. Skær pitabrødene i tern, og steg dem sprøde på en pande i lidt olivenolie ved middel varme.
  2. Krydr med salt, og lad dem køle af.

Topping

  1. Hak persillen, og frigør granatæblekernerne fra granatæblet.

Servering

  1. Fordel dressingen på et serveringsfad, og top med de hakkede grøntsager, kikærter, persille, granatæblekerner og sprøde pitastykker.

TIP Det meste af salaten kan laves på forhånd. Det er kun pitabrødene, der skal steges og fordeles inden servering, så de er helt sprøde. Du kan i øvrigt sagtens bruge kikærter fra dåse, hvis det skal gå hurtigt.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.