Opskrift på en sprød hvid pizza med palmekål

Denne hvide pizza med palmekål falder i god smag hos mange, både børn og voksne. Kål er den perfekte spise her til efteråret, da den både er sund og i sæson.
Af
Ditte Ingemann. Foto: Lene Samsø
Hvid pizza med palmekål
Annonce
1 t
2 personer
Hvid pizza med palmekål:
1 pakke pizzadej
4 spsk. mascarpone
Salt og peber
1 mellemstor kartoffel
1 frisk mozzarellakugle
4 blade palmekål
Syltede rødløg:
2 rødløg
½ dl hvidvinseddike
½ dl vand
4 spsk. sukker
1 tsk. flagesalt
6 hele peberkorn

Fremgangsmåde til at lave én hvid pizza med palmekål:

Pizza:

  1. Tænd ovnen på 225° varmluft.
  2. Rul pizzadejen ud til en rund pizza, og smør mascarpone ud over pizzabunden.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Skær kartoflen ud i helt tynde skiver.
  5. Fordel skiverne på pizzabunden.
  6. Læg også rustikke stykker af mozzarella og syltede rødløg på bunden.
  7. Snit palmekålen i fine strimler.
  8. Fordel dem oven på pizzaen.
  9. Bag pizzaen i den varme ovn i 10-12 minutter, eller til den er sprød og boblende.

Syltede rødløg:

  1. Skær løgene i tynde skiver.
  2. Kom dem i et rent syltetøjsglas.
  3. Hæld eddike og vand i en gryde, og rør sukker, salt og peber i.
  4. Giv det et kort opkog.
  5. Hæld lagen over løgene, kom låg på, og sæt glasset på køl.

Tip:

De syltede rødløg har en holdbarhed på 14 dage i køleskabet. Brug dem også til salater og i sandwiches.

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.