Opskrift på rugbrødsboller med hassel­nødder og mørk chokolade

Disse rugbrødsboller med mørk chokolade og hasselnødder er perfekte som en lækker og sund snack. De kan tages med på farten eller nydes med en kop kaffe.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth.
Rugbrødboller
Annonce
1 t og 20 min
14 stk
Ingredienser:
15 g gær
3,3 dl hvidtøl (1 flaske)
100 g knækkede rugkerner
20 g solsikkekerner
20 g græskarkerner
20 g hørfrø
20 g sesamfrø
30 g mørk sirup (f.eks. mørk maltsirup)
1 spsk. rent kakaopulver
1 tsk. salt
35 g havregryn
150 g rugmel
125 g hvedemel
100 g mørk chokolade
100 g hasselnøddekerner

Fremgangsmåde:

Dagen før:

  1. Smuldr gær i en skål, tilsæt hvidtøl, og rør, til gæren er opløst.
  2. Tilsæt de tre slags kerner, hørfrø og sesamfrø, og lad blandingen stå i 20 minutter på køkkenbordet.
  3. Tilsæt sirup, kakao, salt, havregryn og rug- og hvedemel, og rør dejen godt sammen, til den er ensartet.
  4. Dejen skal være klistret.
  5. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
  6. Dæk skålen med husholdningsfilm og evt. et låg, og lad dejen hæve på køl i 8 timer.

Bagedagen:

  1. Tag skålen ud fra køl.
  2. Hak hasselnødderne, og hæld dem i en dyb tallerken.
  3. Form 12-14 boller af dejen med en våd ske, og vend dem forsigtigt i de hakkede nødder.
  4. Fordél bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk med et fugtigt viskestykke, og lad dem hæve ved stuetemperatur i 30 minutter.
  5. Tænd ovnen på 200°.
  6. Bag bollerne i ovnen i ca. 18 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  7. Afkøl dem på en bagerist.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.