"Den Store Bagedyst"-vinders opskrift: Trøfler med knasbund og romessens

Sandra Theibel Dahl, vinder af "Den store bagedyst" i 2024 og seks Mesterbagerforklæder, deler sin opskrift på trøfler med knasbund, hasselnøddekrokant og ristede solsikkekerner.
Af
Cecilie Lunding Tolversen
Trøffelkager
Annonce

Sandra Theibel Dahls drømmeprojekt er på gaden nu, nemlig debutbogen "Sandras Søde Trøfler". Her finder man en lang række delikate trøffelopskrifter og masser af gode tip og personlige tanker om trøffeluniverset.

Hun har desuden skabt lækre chokoladetrøfler særligt til Familie Journals læsere.

25 min
15 stk
Chokoladetrøfler med romessens
400 g svampet chokoladekage
200 g hindbærmarmelade
160 g smeltet mørk chokolade, gerne 72%
2 spsk. romessens
2 spsk. kakao
Knasbund med ristede solsikkekerner
120 g lys chokolade, 33-40%
50 g ristede solsikkekerner
60 g ristede hasselnødder

Sådan laver du trøfler med romessens

  1. Kom alle ingredienserne til trøffelmassen i en skål eller røremaskine, og rør grundigt sammen, til trøffelmassen har en blød konsistens.
  2. Massen bliver mere fast og egnet til at forme efter nedkøling.

Knasbund med ristede solsikkekerner

  1. Solsikkekerner og hasselnødder bages i ovnen i 10 minutter ved 2000. Hakkes herefter fint og blandes med 120 g smeltet lys chokolade.
  2. Smør knasbunden ud på et stykke bagepapir, i ca. ½ cm tykkelse. Lad den køles ned, til den bliver fast.
  3. Fordel herefter din trøffelmasse ovenpå, og lad det igen køle ned, inden det skæres i den ønskede form.
  4. Overtrækkes med chokolade.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.