Opskrift på ristet blomkål med sød klementin­dressing

Denne salat med ristet blomkål og sød klementindressing er perfekt at servere til årets julefrokost, hvis du har lyst til at servere noget nyt for dine gæster.
Af
Af: Ditte Ingemann. Foto: Stine Christiansen.
Opskrift på ristet blomkål med sød klementin­dressing
Foto: Stine Christiansen.
Annonce
30 min
4 personer
Ingredienser:
500 g blomkål
3 spsk. smør til stegning
Salt og peber
Klementindressing:
3 spsk. lys tahin (sesampasta)
Saft fra 1 mandarin
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. tørrede chiliflager
1 spsk. ahornsirup
Salt og peber
Til servering:
Kernerne fra 1 granatæble
1 håndfuld frisk mynte

Fremgangsmåde:

  1. Skær blomkål ud i små buketter.
  2. Varm smør op i en pande, og steg buketterne i 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne og stadig har en smule bid.
  3. Krydr dem med salt og peber.

Klementindressing:

  1. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og smag til.
  2. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt en smule mere vand.

Servering:

  1. Fordel de ristede blomkålsbuketter på et fad, og fordel klementingdressingen henover.
  2. Drys med de saftige granatæblekerner og finthakkede mynteblade.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.