Frisk pasta med basilikum og valnøddepesto

Valnødder og pinjekerner giver denne pastaret en lækker, fyldig smag, så du helt glemmer, at den ikke indeholder kød
Af
af Redaktion
Foto: Betina Hastoft
Annonce

(4 pers.)

500 g frisk pasta
50 g pinjekerner
2 skalotteløg
150 g valnøddekerner
2 spsk. rasp
2 spsk. olivenolie
2½ dl madlavningsfløde 18%
Salt og friskkværnet peber

Tilbehør til servering
50 g frisk parmesanost
1 potte frisk basilikum
25 g valnøddekerner

Rist pinjekernerne gyldne på en tør, varm pande. Ryst panden jævnligt undervejs, så de ikke brænder på.
Pil og hak skalotteløg groft. Kom pinjekerner, skalotteløg, valnødder, rasp og olivenolie i en blender/minihakker og blend, til du får en pesto med konsistens som en grov puré. Varm forsigtigt fløden op i en gryde og tag den af, når fløden koger. Vend den varme fløde sammen med valnøddepestoen og smag til med salt og peber.
Kog pastaen i letsaltet vand efter pakkens anvisning og hæld vandet fra.

TIP

Valnødderne kan i denne ret udskiftes med
pekannødder.

Servering: Vend den varme pasta sammen med valnøddepestoen og anret pastaen på varme tallerkner. Top med friskhøvlet parmesanost, basilikumblade og grofthakkede valnøddekerner og server straks.

Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen


Find flere opskrifter her...
Lun jordskoksalat
Flerfarvet citrussalat med mynte
Kartofler og cremet spinat i fad




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.