Crème brûlée med hjemmelavet chokolade-sorbet
Denne lækre crème brûlée med hvid chokolade bliver serveret med en skøn, hjemmelavet flødechokolade-sorbet. Servér som dessert til dit næste middagsselskab.
Af
af Helle Brønnum Carlsen

45 min
8 personer
Crème brûlée
6 dl piskefløde
100 g hvid chokolade
1 vaniljestang
6 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. sukker + gyldent sukker til glacering
Chokolade-sorbet
100 g sukker
100 g flødechokolade
7 dl vand
Fremgangsmåde
- Crème brûlée Kom fløde, chokolade og vanilje i en gryde og lad det langsomt smelte under omrøring.
- Pisk æggeblommer med sukker, til det er tykt.
- Rør chokoladecremen i og fordel massen i små ramekiner (ovnfaste skåle), der bages i vandbad ved 120° i ovnen eller i gryde i 15-20 min.
- Lad den afkøle natten over.
- Drys med sukker og glaser med gasflamme eller under ovnens grill.
- Sorbet Bring sukker og vand i kog, til sukkeret er opløst.
- Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
- Når vandet er afkølet til ca. 60°, røres det i chokoladen, der afkøles og fryses med jævnlige omrøringer eller på ismaskine.
- Serveres i kugler til bruléen.

Dessert & Kage
Bagte rabarber med sorbet og basilikum-marengs

Dessert & Kage