Janssons fristelse

Janssons fristelse er opkaldt efter en svensk operasanger, Pelle Jansson, der levede i 1800-tallet. Man ved ikke, hvem der opfandt retten, men blandingen af ansjoser, kartofler og fløde er skøn og til næsten ingen penge.
Af
af Redaktion
Annonce

Ingredienser til janssons fristelse

(4 pers.)

2 løg
¾ kg kartofler
50 g smør
1 glas rensede ansjoser, 200 g
1½-2 dl piskefløde

Pynt
Snittet forårsløg
eller purløg

Fremgangsmåde til janssons fristelse

Pil løgene og skær dem i skiver. Steg løgene næsten møre ved jævn varme i 15 g smør og køl dem af. Hæld væden fra ansjoserne og gem den. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde strimler. Læg kartofler, løg og ansjoser lagvis i et ildfast fad, øverste lag skal være kartofler. Hæld 3 spsk. ansjosvæde over og fordel resten af smørret. Sæt fadet i ovnen ved 200° i 10 min. Hæld fløden over kartoflerne og sæt fadet tilbage i ovnen ca. 40 min, til kartoflerne er møre, og fristelsen er gyldenbrun.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Gravet laks og gravlakssauce
Kalv i dild med rysteribs


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.