Hvid juleroulade alla kransekage med hvid chokoladecreme
Denne juleroulade minder lidt om en kransekage, men i stedet er den bagt som en rouladebund og fyldt med en skøn, hvid chokoladecreme.
Af
af Odense Marcipan

1 t og 10 min
1 stk
Rouladebund
100 g ren rå marcipan
1 dl mælk
3 æggehvider
100 g sukker
Hvid chokoladecreme
200 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde
Flormelis
Pynt
Guldstøv
Fremgangsmåde
OBS: Den hvide chokoladecreme skal stå på køl til dagen efter, inden den kommes i din marcipanroulade.
- Riv marcipanen og arbejd den sammen med mælk.
- Æggehvider og sukker piskes stift og vendes sammen med den bløde marcipanmasse.
- Massen smøres ud på 20 x 30 cm bagepapir, og bunden bages ved 160° i ca. 30 min. Afkøles og sættes i fryseren.
- Fløden koges op og tilsættes hakket hvid chokolade.
- Cremen hældes i en skål og afkøles i køleskab til dagen efter.
- Rouladebunden tages ud af fryseren.
- Vendes med bagepapiret opad og dette tages forsigtigt af. Placeres med bagsiden op på et nyt stykke bagepapir.
- Den kolde chokoladecreme piskes op og smøres på bunden, som herefter rulles sammen til en roulade. Rouladen fryses igen.
- Rouladen tages ud af fryseren 30 min. før servering.
- Drysses med flormelis og evt. guldstøv og anrettes.

Dessert & Kage
Små marcipanbrød til jul

Dessert & Kage