Hvid juleroulade alla kransekage med hvid chokoladecreme

Denne juleroulade minder lidt om en kransekage, men i stedet er den bagt som en rouladebund og fyldt med en skøn, hvid chokoladecreme.
Af
af Odense Marcipan
Hvid juleroulade alla kransekage med hvid chokoladecreme
1 t og 10 min
1 stk
Rouladebund
100 g ren rå marcipan
1 dl mælk
3 æggehvider
100 g sukker
Hvid chokoladecreme
200 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde
Flormelis
Pynt
Guldstøv

Fremgangsmåde

OBS: Den hvide chokoladecreme skal stå på køl til dagen efter, inden den kommes i din marcipanroulade.

  1. Riv marcipanen og arbejd den sammen med mælk.
  2. Æggehvider og sukker piskes stift og vendes sammen med den bløde marcipanmasse.
  3. Massen smøres ud på 20 x 30 cm bagepapir, og bunden bages ved 160° i ca. 30 min. Afkøles og sættes i fryseren.
  4. Fløden koges op og tilsættes hakket hvid chokolade.
  5. Cremen hældes i en skål og afkøles i køleskab til dagen efter.
  6. Rouladebunden tages ud af fryseren.
  7. Vendes med bagepapiret opad og dette tages forsigtigt af. Placeres med bagsiden op på et nyt stykke bagepapir.
  8. Den kolde chokoladecreme piskes op og smøres på bunden, som herefter rulles sammen til en roulade. Rouladen fryses igen.
  9. Rouladen tages ud af fryseren 30 min. før servering.
  10. Drysses med flormelis og evt. guldstøv og anrettes.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.