Hjemmelavet krydderurteost

Osten her kræver lidt tid, fordi den skal dryppe af natten over, men den er bestemt det hele værd. Den er både blød og rund og kan smages til med alverdens krydderurter
Af
af Redaktion

1 l kærnemælk.
2½ dl piskefløde
1 spsk. citronsaft
2 fed hvidløg
½ bdt. purløg
½ tsk. salt
1 knsp. friskkværnet peber

Bland fløde og kærnemælk i en gryde og varm langsomt op over svag varme uden omrøring. Lad blandingen blive lunken og tag den af varmen. Tilsæt citronsaften og lad blandingen stå i 15 min. Sigt blandingen gennem et klæde og lad den dryppe af på køl natten over. Kom ostemassen i en skål og hæld vallen fra (brug den evt. til brødbagning, det giver brødet en god smag). Pres hvidløget, hak purløgene og rør dem i ostemassen sammen med salt og peber.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Ovnbagt laksefilet med rygeostcreme
Rosmarinsalt
Rugbrød

Læs om krydderurter her...

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.