Æblegelé med chili

En god, hjemmelavet æblegelé smager godt, og i små, farvede glas bliver den også dekorativ
Af
af Redaktion

350 g syrlige æbler
5 dl vand
400 g sukker til 5 dl saft
1-2 chili
1 tsk. Atamon

Skær æblerne i både og kog dem, med skræl og kernehus, i vandet i 30 min. under låg. Hæld saften til afdrypning gennem et klæde i mindst 4 timer, gerne natten over. Bring saften i kog og tilsæt sukkeret under omrøring. Hak chilierne fint og tilsæt dem sammen med Atamonen. Hæld geléen på skoldede glas og læg et rent klæde over. Glassene lukkes dagen efter, når geléen er kold.

Madopskrift: Kristina Marckmann

DEN IDEELLE SPRINGFORM

En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr. (link fjernet)

Find flere opskrifter her...
Italiensk krydderolie
Tapenade
Peberfrugt-chili marmelade

Få tjek på al julemaden her...








Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.