Vintermarmelade

Hjemmelavet vintermarmelade med æble og appelsin smager fantastisk og er også en sød værtindegave
Af
af Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger

Opskrift på vintermarmelade

2 æble
1 appelsin
Saften fra ½ appelsin
4 kardemommekapsler
250 g sukker
2 tsk. geleringspulver
1 spsk. sukker


Sådan laver du marmeladen
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i tern. Skræl appelsinen og skær appelsinkødet i små stykker.

Kom æble, appelsin, saft, kardemomme og halvdelen af sukkeret i en gryde og lad det trække i 5 timer.

Kog blandingen op og lad det koge i 10 min. Tilsæt resten af sukkeret og kog i yderligere 10 min. Bland geleringspulver og sukker, rør det i marmeladen og lad den koge op.

Hæld marmeladen på rengjorte, skoldede glas og luk til.




Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.




Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.