Opskrifter

Panna cotta med rugbrødscrumble og syltede rabarber

Fredag, 1. november 2013Opdateret 15 timer sidenaf Helle Brønnum Carlsen
Panna cotta – som også kan betegnes fløderand – smager skønt, men den skal have modspil af frugt og noget, der knaser.
30 min
4 personer
Panna cotta
3 blade husblas
3 dl piskefløde
75 g sukker
½ vaniljestang
1½ dl skyr naturel
Rugbrødscrumble
2 skiver rugbrød
2 spsk. lakridssirup
Syltede bær
100 g frosne rabarber
100 g frosne blåbær
½ usprøjtet citron
75 g sukker

Fremgangsmåde

  1. Udblød husblassen i koldt vand.
  2. Bring fløde, sukker, vaniljekorn og -stang i kog og sluk for blusset.
  3. Smelt husblassen i den kogende fløde og rør godt.
  4. Rør skyren i, når det er håndvarmt, og hæld massen i 4-6 små forme.
  5. Sæt det i køleskabet et par timer.
  6. Smuldr rugbrødet og rist det i lakridssirup på en pande i 5 min. Lad det tørre på bagepapir.
  7. Kom rabarberne i en lille kasserolle, pres og riv citronen og kom den i sammen med sukkeret og lad det småkoge 3 min., til rabarberne er møre, men ikke moste.
  8. Kom blåbærrene ved og sluk for varmen.