Opskrifter
Panna cotta med rugbrødscrumble og syltede rabarber
Fredag, 1. november 2013Opdateret 15 timer sidenaf Helle Brønnum Carlsen
Panna cotta – som også kan betegnes fløderand – smager skønt, men den skal have modspil af frugt og noget, der knaser.

30 min
4 personer
Panna cotta
3 blade husblas
3 dl piskefløde
75 g sukker
½ vaniljestang
1½ dl skyr naturel
Rugbrødscrumble
2 skiver rugbrød
2 spsk. lakridssirup
Syltede bær
100 g frosne rabarber
100 g frosne blåbær
½ usprøjtet citron
75 g sukker
Fremgangsmåde
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Bring fløde, sukker, vaniljekorn og -stang i kog og sluk for blusset.
- Smelt husblassen i den kogende fløde og rør godt.
- Rør skyren i, når det er håndvarmt, og hæld massen i 4-6 små forme.
- Sæt det i køleskabet et par timer.
- Smuldr rugbrødet og rist det i lakridssirup på en pande i 5 min. Lad det tørre på bagepapir.
- Kom rabarberne i en lille kasserolle, pres og riv citronen og kom den i sammen med sukkeret og lad det småkoge 3 min., til rabarberne er møre, men ikke moste.
- Kom blåbærrene ved og sluk for varmen.

Dessert & Kage
Panna cotta med lime og sprøde pistaciekager

Dessert & Kage
Fløderand med frugtsovs