Rilette af and

Andelår fra frost er ikke særlig dyre, og de er perfekte til rilette af and, der passer godt på julefrokostbordet
Af
Af: af Redaktion
Annonce

Ingredienser til rilette af and

(3 pers.)

3 andelår
5 peberkorn
1 løg
2 gulerødder
1 kvist timian
2 laurbærblade
1 spsk. salt
1 dl andefedt
5 dl vand

Prøv også: And i rød karry

ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?

Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook

Sådan gør du
Kom andelårene i en gryde sammen med peberkorn, løg i kvarte, gulerødder i mindre stykker, timian, laurbærblade, salt og andefedt og hæld vand på, så det netop dækker. Kog ande­lårene ved svag varme i 2½ time, til kødet falder fra benene. Si væsken fra og gem den. Pil kødet fra benene og pluk det fint. Bland kødet med ca. 3 dl af væsken, til det får en sammenhængende konsistens, og smag det til med salt og peber. Kom riletten i en egnet form og lad den blive helt kold. Server riletten med ristet rugbrød og appelsinsyltede rødbeder til.

Opskrift: Kristina Marckmann

Julens klassikere

Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god gammeldags dansk jul med masser af hygge...

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.