Bacon i kål

Det er vigtigt, at baconen ikke er for salt. Køb et stykke ikke pumpet bacon hos slagteren eller giv baconen et opkog, kassér vandet og kog den videre som i opskriften
Af
af Redaktion

(6 pers.)

¾ kg kogebacon
1 stort savoykål el. lidt mindre hvidkålshoved
6-7 peberkorn
25 g smør
Salt og peber


Kom baconen i en gryde og dæk den med koldt vand og bring det i kog. Skum vandet jævnligt og tilsæt evt. lidt mere vand, hvis der forsvinder for meget under skumningen. Kog baconen mør på ca. 1 time.
Skær kålen i kvarte, fjern stokken og snit kålen på tværs. Kom kålen i gryden, når baconen har kogt ½ time og kog det hele mørt. Tag baconen op og hold den varm. Lad kålen dryppe af i en sigte, kom den tilbage i gryden og rør den med smørret. Smag til med peber og salt. Skær sværen af baconen og skær den i skiver. Server den med kålen og groft rugbrød.

JEG ELSKER MORMORMAD

Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)


Se mange flere klassiske retter her...

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.