Jesus som helt

Mandag, 29. marts 2010
af Redaktion
For min yngste er Jesus en helt på linje med Emil fra Lønneberg
Foto: Jette M. Vesterager
Foto: Jette M. Vesterager

Vi taler altid meget om Jesus hjemme hos os i påsken. Ikke fordi vi taler meget om religion til daglig, men navnet på de to helligdage i denne uge gør et kæmpe indtryk på min lille dreng. Langfredag og skærtorsdag.
For nylig sendte tv igen den populære julekalender "Jesus & Josefine", og via den blev Jesus meget nærværende i min yngste søns liv. For ham er Jesus en helt på linje med Emil fra Lønneberg eller Jesper fra X Factor. Og at Jesus kom til at ende sit liv lidende og hængende på et kors, gør rigtig ondt på mit barn.
For Jesus ville jo ingen ondt, tværtimod helbredte han de syge og lavede vand om til vin.

En dejlig historie
Jeg synes selv, historien om Jesus er en dejlig historie, fordi den handler om selvopofrelse, om tilgivelse og vigtigst af alt - om kærlighed. Så jeg er egentlig taknemlig for, at vi mindst én gang om året har en god anledning til at få frisket historien om ham op.
Og heldigvis afløses de to hårde dage jo af bedre tider, for som vi siger hjemme hos os: Skøn var påskemorgen... Påskedag ånder lillemanden i hvert fald lettet op, og der er et helt år, til næste gang Jesus igen skal korsfæstes for det indre blik.
Rigtig god påske!


Godt til påske:
Langtidsbraiseret svinekam
Æggekage
Påskekage