Langtidsbraiseret svinekam
(4 pers.)
20 min. + 3½ time i ovnen
800 g nakkekam uden svær
½ l æblemost
Salt og peber
Lidt smør
300 g jordskokker
300 g selleri
Olivenolie
Hakket persille
Tilbehør
Brød el. ris
Skær nakkekammen i 4 tykke skiver. Drys med salt og peber og brun dem godt i lidt smør og olie på en pande. Læg dem i et ovnfast fad og hæld æblemost over. Sæt dem i ovnen ved 150° i 31/2 time. Skræl jordskokker og selleri og skær i store, grove tern. Vend dem i salt, peber og olivenolie og stil dem i ovnen i 1½ time ved 100°. Lige til sidst, når kødet er taget ud, kan der skrues op, så grønsagerne får lidt brun overflade. Drys med persille
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv flere lækre retter...
Svinebryst med æbler og blomkål
Braiserede svinekæber med persillerødder
Svinekoteletter med blomkålsris og karry