Æblegalette med kanelsukker
Opskrift på æblegalette med kanelsukker
(4 personer)
- 1 pakke pizzadej eller tærtedej
- 4 æbler
- 75 g rørsukker
- 1 tsk. stødt kanel
- 2 spsk. ahornsirup
- 1 sammenpisket æg eller lidt mælk til pensling
- 1 spsk. flormelis
Prøv også: Masser af lækre opskrifter på æblekager og æbletærter
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180°. Rul pizzadejen ud på en bageplade. Skyl og skær æbler i skiver uden kernehus. Fordel æbleskiverne i et jævnt lag på dejen og med ca. 5 cm's luft fra kanten. Rør sukker og kanel sammen i en skål, og drys det over æblerne.
Prøv også: Æbletærte med marcipanlåg
Dryp med lidt ahornsirup. Fold kanten af dejen ind over fyldet, og tryk den fast. Pensl evt. med lidt sammenpisket æg eller mælk. Bag tærten i 25-30 minutter, til den er sprød og gylden på toppen. Servér straks, evt. drysset med lidt flormelis eller med en kugle is eller en skefuld yoghurt til.
Prøv også: Fransk æbletærte