Appelsinris

Hvis du hverken er til grød eller risalamande, er appelsinris løsningen. Det er ikke så tungt oven på julesulet
Af
af Redaktion

Ingredienser til appelsinris

(4 pers.)

3 appelsiner
1 blad husblas
1 dl vand
50 g sukker
1 dl løse ris
1½ dl vand
1½-2 dl piskefløde
¼-½ tsk. kardemomme

Pynt
Hakkede mandler
Appelsinskiver

ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?

Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook

Sådan gør du
Skræl appelsinerne og skær dem i skiver uden kerner. Læg husblas i blød i koldt vand. Kog vand og sukker op, tilsæt appelsinskiverne og lad dem simre 3-4 min. Si lagen fra og smelt husblassen i lagen. Kog risene til løse ris. Rør sukkerlagen i risene og smag den til med kardemomme. Når risene er kolde piskes fløden stiv og vendes i. Læg risene lagvis i portionsglas med appelsinskiver. Pynt med appelsin og hakkede mandler.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Prøv også...
Hvid gløgg
Juleappelsiner

Julens klassikere

Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god, gammeldags jul med masser af hygge...

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.